tag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post5736155331566786888..comments2023-10-28T13:46:03.624+02:00Comments on Pomysłowe Pieczenie: Pomarańczowe ciasto jaglaneOlimpia Davieshttp://www.blogger.com/profile/03170922877640689542noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-22797906394371115332014-04-04T10:08:27.989+02:002014-04-04T10:08:27.989+02:00już kilka razy przymierza;lam się do zmielenia kas...już kilka razy przymierza;lam się do zmielenia kaszy jaglanej, może w końcu się uda<br />mąka jaglana akurat u mnie niedostępna<br />ciasto wygląda swietnie!Martahttps://www.blogger.com/profile/05676751631664471797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-48640917608050896542014-04-01T23:25:43.604+02:002014-04-01T23:25:43.604+02:00Ale pieknie to ciasto wygląda. Ja też poluje na mą...Ale pieknie to ciasto wygląda. Ja też poluje na mąkę jaglaną, jakoś nie mogę dostać. Też chciałam ograniczyć spożycie mąki, ale skonczyło się na ograniczeniu pieczywa a ciasta pozostały bombami kalorycznymiAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10234488267870621666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-22329241774590821062014-03-27T16:08:32.591+01:002014-03-27T16:08:32.591+01:00Jeśli jeszcze jaglanego ciasta nie jadłaś to konie...Jeśli jeszcze jaglanego ciasta nie jadłaś to koniecznie skuś się na to:-), bo mój mąż nawet nie zajarzył, że to jakieś nietypowe ciasto:-). Na dietę nie przeszłam z musu, to raczej taki eksperyment, chcę zobaczyć co się zmieni w moich odczuciach po 2 miesiącach nie jedzenia produktów mlecznych i z glutenem. Jak do tej pory czuję się świetnie, jak nowo narodzona i 3 kg mniej w masie ciała:-), zaprzestałam ćwiczeń by wyniki były miarodajne.Olimpia Davieshttps://www.blogger.com/profile/03170922877640689542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-61967044507950881292014-03-27T16:08:15.188+01:002014-03-27T16:08:15.188+01:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Olimpia Davieshttps://www.blogger.com/profile/03170922877640689542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-49817459056091569292014-03-27T13:29:37.738+01:002014-03-27T13:29:37.738+01:00Robiłam pasztet z kaszą jaglaną, ale ciasta jestem...Robiłam pasztet z kaszą jaglaną, ale ciasta jestem ogromnie ciekawa;-) A przeszłaś na taką dietę z musu?Marzenahttps://www.blogger.com/profile/05624140287961462298noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-78600678520560639642014-03-24T13:25:46.117+01:002014-03-24T13:25:46.117+01:00Ciekawa jestem jak mąka jaglana wpływa na ciasto i...Ciekawa jestem jak mąka jaglana wpływa na ciasto i smakuje. Muszę kiedyś zrobić :)Magda C.http://www.brulionspadochroniarza.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-27017675082478964892014-03-24T13:16:35.346+01:002014-03-24T13:16:35.346+01:00Dziękuję :)Dziękuję :)Justyshahttps://www.blogger.com/profile/17200675335478831678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-59898385513485501962014-03-23T23:56:03.791+01:002014-03-23T23:56:03.791+01:00Mam nadzieję, że uda Ci się zrobić jogurt dla synk...Mam nadzieję, że uda Ci się zrobić jogurt dla synka, trzymam kciuki:-). Dodam jeszcze, że jak już wstawisz jogurt do lodówki by go ochłodzić to trzymaj go tam przez 5 godzin, w słoiku na dole powinna oddzielić się woda, a jogurt będzie na górze. Jak przelejesz na gazę to ta woda całkowicie wycieknie z jogurtu.Olimpia Davieshttps://www.blogger.com/profile/03170922877640689542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-50548072725305308172014-03-23T23:22:45.452+01:002014-03-23T23:22:45.452+01:00Olimpio, jesteś niesamowita!!!:))) Bardzo Ci dzięk...Olimpio, jesteś niesamowita!!!:))) Bardzo Ci dziękuję za tak dokładny przepis na jogurt. Zaraz zamawiam bakterie i będę robić. Mój najstarszy synek najprawdopodobniej ma alergię na białka mleka i musieliśmy odstawić mu produkty mleczne, które uwielbia:) Szukam więc zamienników i mleko migdałowe to strzał w dziesiątkę. Ale się ucieszy, jak zrobię mu jogurt :) Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam ciepło z deszczowego Wrocławia :)<br />JustynaJustyshahttps://www.blogger.com/profile/17200675335478831678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-38633456664982670322014-03-23T23:22:21.298+01:002014-03-23T23:22:21.298+01:00Olimpio, jesteś niesamowita!!!:))) Bardzo Ci dzięk...Olimpio, jesteś niesamowita!!!:))) Bardzo Ci dziękuję za tak dokładny przepis na jogurt. Zaraz zamawiam bakterie i będę robić. Mój najstarszy synek najprawdopodobniej ma alergię na białka mleka i musieliśmy odstawić mu produkty mleczne, które uwielbia:) Szukam więc zamienników i mleko migdałowe to strzał w dziesiątkę. Ale się ucieszy, jak zrobię mu jogurt :) Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam ciepło z deszczowego Wrocławia :)Justyshahttps://www.blogger.com/profile/17200675335478831678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-30364437253420174162014-03-23T15:15:56.744+01:002014-03-23T15:15:56.744+01:00Ciekawość mnie zżera, bo nie mam pojęcia jak może ...Ciekawość mnie zżera, bo nie mam pojęcia jak może smakować ciasto na mące jaglanej. No cóż muszę po prostu takie upiec. Wtedy będę w stanie zaspokoić i ciekawość swą i głód na słodkie pyszności :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-19563399537389329452014-03-22T13:28:31.070+01:002014-03-22T13:28:31.070+01:00nie przepadam za rozmarynem w ciastach, reszta sup...nie przepadam za rozmarynem w ciastach, reszta super!zufikhttps://www.blogger.com/profile/06419741003562947298noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-88766777780421483102014-03-22T08:44:04.861+01:002014-03-22T08:44:04.861+01:00Bardzo ciekawe ciasto! Zapowiada się pysznie! Pozd...Bardzo ciekawe ciasto! Zapowiada się pysznie! PozdrawiamKamilahttps://www.blogger.com/profile/06748703342069541282noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-29259482542834335962014-03-21T22:56:46.469+01:002014-03-21T22:56:46.469+01:00Justyno bardzo się cieszę, że robisz mleko migdało...Justyno bardzo się cieszę, że robisz mleko migdałowe:-),co do jogurtu ja robię właśnie z tego mleka do którego dodaję saszetkę bakterii jogurtowych. Mleko najpierw lekko podgrzewam, nie może być gorące, tylko letnie, następnie przelewam do wyparzonego słoika i dodaję bakterie. Dobrze mieszam i wstawiam słoik przykryty ściereczką do piekarnika. Ustawiam temp, na najniższą możliwą u mnie 30 st C i pozostawiam na 8 godzin. Po tym czasie wyjmuję i wstawiam do lodówki aby zrobił się zimny. Zimny jogurt wyjmuję z lodówki i wylewam go na gazę podwójnie złożoną i umieszczoną na sitku i pozostawiam na godzinę. Im dłużej będzie odcedzany na gazie tym będzie gęstszy. Taki jogurt jest przepyszny:-)<br />Można go trzymać do 3 dni:-). Aby zrobić kolejną partię jogurtu należy odłożyć sobie kilka łyżek już zrobionego, wtedy nie trzeba używać bakterii z saszetki:-)Olimpia Davieshttps://www.blogger.com/profile/03170922877640689542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-74098163439552651672014-03-21T22:21:52.737+01:002014-03-21T22:21:52.737+01:00Mąkę jaglaną można kupić praktycznie w każdym supe...Mąkę jaglaną można kupić praktycznie w każdym supermarkecie czy większym sklepie :)<br />Ja natomiast mam pytanie o ten jogurt. Jak go zrobić? Mleko migdałowe + żywe kultury bakterii? Z Twojego przepisu robię mleko migdałowe, jest super!!! Przymierzam się do jogurtu czy kefiru, ale nie bardzo wiem jak się do tego zabrać.<br />A ciasto wygląda bardzo bardzo apetycznie :)<br />Justyna<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-3595303378609946852014-03-21T21:53:23.793+01:002014-03-21T21:53:23.793+01:00Ta ożywcza barwa!!! Piękne ciacho i wspaniałe foty...Ta ożywcza barwa!!! Piękne ciacho i wspaniałe foty.<br /> wiosna już się wygodnie usadowiła na naszych blogach, może nie widać tego póki co w produktach, ale w stylizacji i w świetle, jak najbardziej. Pięknych dni Olimpio!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-31928830851896393442014-03-21T21:20:10.829+01:002014-03-21T21:20:10.829+01:00Wspaniałe :) Zdolna jesteś :D tylko pozazdrościć k...Wspaniałe :) Zdolna jesteś :D tylko pozazdrościć kreatywności !Łucjahttps://www.blogger.com/profile/04018666982939343544noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-51151283744961156542014-03-21T21:13:47.307+01:002014-03-21T21:13:47.307+01:00Adrianno bardzo mi miło, dziękuję:-)Adrianno bardzo mi miło, dziękuję:-)Olimpia Davieshttps://www.blogger.com/profile/03170922877640689542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-77847944647884800042014-03-21T20:54:23.440+01:002014-03-21T20:54:23.440+01:00cudowne zdjęcia!cudowne zdjęcia!Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-74022466420942057432014-03-21T19:28:49.671+01:002014-03-21T19:28:49.671+01:00dziękuję, ja je uwielbiam:-)dziękuję, ja je uwielbiam:-)Olimpia Davieshttps://www.blogger.com/profile/03170922877640689542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-31227479227153727012014-03-21T19:28:17.859+01:002014-03-21T19:28:17.859+01:00Justynko nie ma za co:-)Justynko nie ma za co:-)Olimpia Davieshttps://www.blogger.com/profile/03170922877640689542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-89601925067807812552014-03-21T19:27:18.770+01:002014-03-21T19:27:18.770+01:00Dziękuję Aniu:-). Mus jest obłędny, a rozmaryn w w...Dziękuję Aniu:-). Mus jest obłędny, a rozmaryn w wypiekach nadaje fantastyczny lekko cytrynowy posmak:-)Olimpia Davieshttps://www.blogger.com/profile/03170922877640689542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-51387874714595234362014-03-21T19:26:35.373+01:002014-03-21T19:26:35.373+01:00Wspaniałe, zjadłabym mmm....- jeszcze raz dziękuje...Wspaniałe, zjadłabym mmm....- jeszcze raz dziękuje :)Justynahttps://www.blogger.com/profile/10729842467901498526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-60544851639593012642014-03-21T19:26:11.667+01:002014-03-21T19:26:11.667+01:00myślę, że w Polsce można kupić w sklepie ze zdrową...myślę, że w Polsce można kupić w sklepie ze zdrową żywnością lub przez internet:-). Można zrobić mąkę samemu, mieląc kaszę jaglaną ale trzeba mieć dobry młynek lub blender kielichowy. Poczytaj jak zrobić taką mąkę tutaj, trochę o tym pisałam http://pomyslowepieczenie.blogspot.co.uk/2014/02/ciasteczka-jaglane.htmlOlimpia Davieshttps://www.blogger.com/profile/03170922877640689542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1380666594211715458.post-83573526618646234012014-03-21T19:23:44.538+01:002014-03-21T19:23:44.538+01:00wygląda rewelacyjnie na pewno jest bardzo smaczne...wygląda rewelacyjnie na pewno jest bardzo smaczne:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08385146100366861537noreply@blogger.com