Google+ Pomysłowe Pieczenie: O mnie

O mnie



Niepoprawna romantyczka, szczęśliwa  żona i matka. Kobieta spełniona.
Do poduszki czytam książki kucharskie i godzinami oglądam zdjęcia kulinarne. Jestem miłośniczką kuchni z różnych stron Świata oraz domowego chleba. Obok pasji do gotowania moją wielką pasją jest fotografia kulinarna. Zachęcam do gotowania poprzez pokazanie jak pięknie może wyglądać potrawa. Staram się by każde zdjęcie było apetyczne i jedyne w swoim rodzaju. Bardzo dużo czasu spędzam na stylizacji potrawy tak by końcowe zdjęcie sprawiło, że oglądający pobiegnie do kuchni i ugotuje to co prezentuję. 
Cały czas uczę się i rozwijam obie te pasje.
Jeśli doczytaliście do tego miejsca to witam na moim blogu i zapraszam do śledzenia moich poczynań w kuchni Pomysłowego Pieczenia. Znajdziecie tu wiele wspaniałych i sprawdzonych przepisów ale przede wszystkim piękną fotografię kulinarną. 
Dziękuję tym którzy tu zaglądają, tym którzy wpadną tu przez przypadek, tym którzy są ze mną na stałe:-). Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz , to dla mnie bardzo miłe:-)

Chcę pięknie i ze smakiem przeżyć swoje życie.


   
     Olimpia Davies
    Pomysłowe Pieczenie

Zdjęcia i teksty są mojego autorstwa, nie zgadzam się na kopiowanie i wykorzystywanie ich w internecie lub innych mediach bez mojej zgody. Patrz- ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych. DZIĘKUJĘ

6 komentarzy:

  1. Olimpio, między słowami wzbudziłaś moją ogromną sympatię. Dziś trafiłam do Ciebie po raz pierwszy i...zostaję:-).Od teraz będziesz inwigilowana. Strzeż się! ;-)))))
    Pozdrawiam ciepło:-)
    Kasia vel Droczilka

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo mi miło Kasiu:-) i bardzo się cieszę, że zaszczycisz mnie inwigilacją:-),
    Pozdrawiam równie ciepło!

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękny opis :) Taki radosny, rodzinny, sympatyczny, przyjacielski, ciepły... smaczny! Miła i kochana z Ciebie kobietka :) Życzę aby pasja fotografii i kucharzenia rozwijała się i całe życie sprawiała Ci tyle przyjemności ile dotychczas.
    Pozdrowionka,
    Kinga- Kulinarny Zenit

    OdpowiedzUsuń
  4. I mi opis przypadł do gustu! Ta pierwsza część była bardzo intrygująca (co tam będzie dalej, czego jeszcze się dowiem? :) ) Naprawdę dodałaś 1 szklankę cukru do pierwszego swojego ciasta na pizze? hihihihi no ładnie :)))))
    Olimpia robisz coraz ładniejsze zdjęcia, wiem jakie to dla Ciebie istotne, dlatego nie przestawaj, bo marzenia warto jest spełniać :)

    Pozdrawiam serdecznie
    Justyna

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Justynko bardzo mi miło i cieszę się, że do mnie wpadłaś:-). Tak to była wielka porażka z tą pizza:-), chciałam zabłysnąć bo wiesz w tamtych czasach pizza nie była taka bardzo popularna:-), biesiadnikom oczy na wierzch wyszły ze zdziwienia:-). Co do zdjęć to uwielbiam je robić, jestem jednak bardzo krytyczna w stosunku do siebie:-), dlatego bardzo dużo pracuję nad tą kwestią:-) i nie zamierzam przestawać:-). Jak to powiadają, człowiek uczy się całe życie:-)

      Usuń
  5. Trafiłam tu przypadkiem, ale zostaję :) Wspaniałe przepisy i niezwykle apetyczne zdjęcia, czyli coś dla mnie :)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń