Kto nie lubi ciasta marchewkowego, no kto:-)? My uwielbiamy, zwłaszcza to i jesienią obok ciast dyniowych i bananowych, marchewkowe piekę najczęściej. Kilka dni temu dopracowałam przepis na ciasto bez dodatku cukru i niebawem podzielę się nim a dzisiaj mam dla Was coś wyjątkowego. Choć ciastem to nie jest to w smaku idealnie je odwzorowuje.
Jeśli więc jesienne smoothie to koniecznie o smaku ciasta marchewkowego. Jego smak zadowoli wszystkich miłośników marchewkowej rozpusty. Dzięki dodatkowi przypraw i miodu, choć podany schłodzony to rozgrzeje. Dzieci je uwielbiają i można w nim przemycić sporą dawkę witamin.
Składniki:
2 łyżeczki wiórków kokosowych
2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
¾ szklanki startej marchewki
½ szklanki mrożonych segmentów pomarańczy
½ pokrojonego i zmrożonego banana
½ szklanki jogurtu greckiego
1 łyżeczka miodu / można pominąć
¼ łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 szklanka mleka kokosowego
Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze kielichowym i miksujemy. Podajemy od razu.
cos pysznego!
OdpowiedzUsuńCudo! Wyglada swietnie i mega kuszaco :) Ja robilam kiedys w wersji plynnej "strudel z jablkami" :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł:)
OdpowiedzUsuńWygląda baaaardzo apetycznie;))
OdpowiedzUsuńNo idealne na poprawę humoru! :)
OdpowiedzUsuńWow! Genialny pomysł :D
OdpowiedzUsuńAle fajny pomysł :) Ciasto marchewkowe lubię bardzo, ale taki koktajl robi się dużo szybciej :)
OdpowiedzUsuńNiesamowicie pyszny pomysł :)
OdpowiedzUsuńWow jaki super pomysł! Muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł. Brzmi pysznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam