Google+ Pomysłowe Pieczenie: Ciasto marchewkowe w płynie

piątek, 13 listopada 2015

Ciasto marchewkowe w płynie

jesienny hit:-)



Kto nie lubi ciasta marchewkowego, no kto:-)? My uwielbiamy, zwłaszcza to i jesienią obok ciast dyniowych i bananowych, marchewkowe piekę najczęściej. Kilka dni temu dopracowałam przepis na ciasto bez dodatku cukru i niebawem podzielę się nim a dzisiaj mam dla Was coś wyjątkowego. Choć ciastem to nie jest to w smaku idealnie je odwzorowuje.
Jeśli więc jesienne smoothie to koniecznie o smaku ciasta marchewkowego. Jego smak zadowoli wszystkich miłośników marchewkowej rozpusty. Dzięki dodatkowi przypraw i miodu, choć podany schłodzony to rozgrzeje. Dzieci je uwielbiają i można w nim przemycić sporą dawkę witamin.


Składniki:

2 łyżeczki wiórków kokosowych

2 łyżki posiekanych orzechów włoskich

¾ szklanki startej marchewki

½ szklanki mrożonych segmentów pomarańczy

½ pokrojonego i zmrożonego banana

½ szklanki jogurtu greckiego

1 łyżeczka miodu / można pominąć

¼ łyżeczki cynamonu

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego


1 szklanka mleka kokosowego

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze kielichowym i miksujemy. Podajemy od razu.


10 komentarzy: