Uwielbiam tą granolę, w ogóle chyba jestem miłośniczką wszelakich domowych granoli. Pochłaniam je spore ilości na śniadanie, ale lubię również podjadać jako słodką przekąskę. To takie moje małe oszustwo jak mam ochotę na coś słodszego, a nie wypada zjadać kolejnej kostki czekolady:-).
Podprażona granola i dodatek owocowego, gęstego koktajlu to dla mnie śniadanie mistrzów i jeśli już mam jeść śniadanie na słodko to tylko w takim zestawieniu. Koniecznie spróbujcie, gwarantuję będzie smacznie:-)
Składniki
250 g płatków owsianych bezglutenowych
40 g wiórków kokosowych
2 łyżki nasion chia
½ łyżeczki cynamonu
70 g ekologicznej pasty kokosowej
70 ml miodu
Smacznego!
Mniam, pyszności :)
OdpowiedzUsuńTeż jestem wielką fanką domowej granoli :)
Taka z kokosową nutą na pewno by mi smakowała :)
OdpowiedzUsuńPyszne śniadanie!
OdpowiedzUsuń